Vegan Pizza Mediterranée

Vegan Pizza Mediterranée

Een vegan pizza met een Midden-Oosters tintje. De muhammara (een heerlijke Syrische spread) is een originele vervanger van tomatensaus. Heb je over? Dan kun je het prima gebruiken als broodbeleg of dip. 

Wij gebruikten de TerraSana paprika uit pot, maar je kunt natuurlijk ook zelf je paprika’s grillen. Zorg wel dat ze enigszins zacht zijn voor je ze fijnmaalt. 

Zo maak je het

  1. Knijp de stukken gegrilde paprika zachtjes uit, zodat het vocht er zoveel mogelijk uit is. Leg de paprika op schone theedoeken en dep ze zoveel mogelijk droog. Houd 1 groot stuk paprika apart voor de topping.
  2. Doe alle ingrediënten voor de muhammara in de blender en maal in een tiental seconden tot een grof mengsel.
  3. Grill de rode paprika en courgette in 5 minuten in een droge grillpan. 
  4. Beleg de pizzabodem met de muhammara, de gegrilde groente en een handje cashewnoten.
  5. Bak de pizza in 8-10 minuten af in de oven. 
  6. Garneer met een handje rucola en een scheutje olijfolie.

Dit heb je nodig

Voor de muhammara:

Gegrilde paprika1 pot

Walnoten50 g

Balsamicocrème 3 el

Citroensap

Pikante rode pepers

Komijn1 tl

Havermeel 50 g

Peper en zout naar smaak

Pizzabodem 1

Voor de toppings:

Rode paprika1/2

Courgette1/2

Cashewnotenhandje

Rucolahandje

Olijfoliescheutje

Keukenspullen

Blender
Oven

Wat zoekt u?

Bekijk winkelwagen