Geroosterde kikkererwten met miso

Geroosterde kikkererwten met miso

Een eiwitrijke snack maak je heel gemakkelijk met een pot kikkererwten en een handjevol smaakmakers. Dit is superlekker alternatief voor een vet tussendoortje. Geroosterde kikkererwten zijn ook erg lekker door een salade, noodles of als wrapvulling.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken. Vang het vocht op.
  3. Meng de sesamolie, shiro miso en tamari tot een glad geheel, eventueel met een scheutje aquafaba (kikkererwtenvocht).
  4. Zorg dat alle kikkererwten bedekt zijn met het mengsel.
  5. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Rooster in 10 minuten goudbruin in de oven.

Dit heb je nodig

Dit heb je nodig
Kikkererwten (in pot) 350 g
Geroosterde sesamolie 1 el
Tamari 2 el
Shiro miso 1 el
Zwarte peper naar smaak

Wat zoekt u?

Bekijk winkelwagen